anoniem
Mathias Borgers
Elektrische Gitaar en Samenspel op donderdag

Mijn naam is Mathias, ik speel al sinds mijn 6 jaar gitaar en ik ben na 16 jaar nog steeds verliefd op het instrument.
Ik heb enorm veel zin om met gemotiveerde leerlingen verder te bouwen op de lessen van mijn voorgangers.
MIk speel nog steeds heel actief gitaar in verschillende bands en weet dus wat het betekent om met mensen samen te spelen en wil deze kennis graag doorgeven.

Bewaren

anoniem
Siebe Doggen
Piano op donderdag
 

 

Bewaren

anoniem
Joline Dreesen
Piano, Kidz- en Jeugdkoor op donderdag
 

 

Bewaren

Jean Jacques Hottart
Accordeon op dinsdag

Geboren in 1945, begon Jean-Jacques met het bespelen van de accordeon op 6-jarige leeftijd en was in datzelfde jaar al kampioen van Brabant in zijn "BABY" categorie.
Helaas werd Jean-Jacques een paar jaar later, toen hij een accordeon-professional wilde worden, ernstig ziek en moest hij zijn lessen voor 2 jaar opschorten waardoor nooit een accordeonist-pro geworden is.
Jean-Jacques werd Kampioen van Brabant, België, Europa en de Wereld in de klasse "beginner B" en vervolgens in klasse A.
Daarna speelde hij in de jaren ‘70 op kermissen en diverse evenementen voor senioren en anderen, tot hij in 2018 zijn muzikale activiteiten hervatte en dus ook lessen geeft aan aan jong en oud bij JMA Muzikea.
De accordeon zal voor altijd zijn passie blijven gedurende zijn hele leven.

Herman Maes
Chopin, Debussy en Piano op zaterdag

Herman komt uit een muzikale familie uit het Brusselse waar het vanzelfsprekend was dat, indien aanwezig, het talent benut moest worden.
Hij rondde aldus de notenleerlessen in de muziekacademie te Schaarbeek met succes af waar hij ook nog negen jaar pianolessen volgde. Deze kennis heeft hij daarna kunnen benutten in verschillende muzikale avonturen waaronder het schrijven van muziek voor verschillende musicals van amateur toneelgezelschappen.
Tot op heden componeert hij muziek in vrij klassieke stijl en maakt zelf de opnames. Op 50-jarige leeftijd vond hij de tijd rijp om zijn kennis door te geven aan de nieuwe generaties. Zijn streefdoel is het overbrengen van de nodige theoretische kennis op een zo aangenaam mogelijk manier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

anoniem
Roland Mathews
enCHANTé op donderdag
 

 

Bewaren

anoniem
Fiona Puiyee Foo
Drum en Piano op zaterdag
 

 

Bewaren

anoniem
Sarah Reynaerts
Piano op zaterdag
 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

jitse
Jitse Slaets
Klassieke gitaar op zaterdag
 

 

Bewaren

Martijn Slaets
Klassiek gitaar op zaterdag
 

Ik ben begonnen met gitaar rond het vijfde leerjaar, dus dat is al zo’n 10 jaar geleden!
Ik wist al vanaf mijn 10 jaar dat dat instrument perfect voor mij zou zijn. Sommige periodes heb ik er minder tijd in gestoken dan op andere momenten, maar na nog eens 10 jaar kan ik toch zeggen dat ik er best goed in ben.
Ik heb mezelf op een gegeven moment ook eens een elektrische gitaar aangeschaft, maar die staat grotendeels ongebruikt thuis in een hoekje.
De akoestische gitaar is vanaf het begin ‘mijn’ instrument geweest, en tot de dag van vandaag houdt dat mooi stand!  

Bewaren

Bewaren

anoniem
Vadim Van Bouwel
Drum en Piano op zaterdag
 

 

Bewaren

robbe
Robbe Vandekeere
Gitaar, Basgitaar, Drum en samenspel op zaterdag
 

Mijn 'loopbaan' in de muziek is begonnen met notenleer en drum op 6 à 7 jarige leeftijd in de muziekschool van Kampenhout.
Ik ben blijven drumles volgen tot mijn 17 jaar.
Het gitaarhoofdstuk ben ik op eigen houtje gestart. Eerst met zelfstudie en wat hulp van mijn vader. Later, wanneer Raph Van Goubergen zijn alternatieve muziekschool 'Class and Jazz' heeft opgericht, ben ik daar les gaan volgen, bij Michel Kuijken.
In de actieve muziekwereld ben ik ook al eventjes bezig. Zo richtte ik een coverband op, met mezelf als gitarist. Na een paar muzikantenwissels werd in 2013 het hoogtepunt bereikt met een optreden op de Primusfeesten te Haacht.
Via de muziekstages georganiseerd door Jeugd & Muziek, leerde ik Henri Ardui kennen, die in 2013 gevraagd heeft om als drummer zijn band te vervoegen. Ik werd het vierde voltallige lid van Henry W. Baker Combo, waarmee we de Belgische Finale bereikt hebben van Imagine en in 2015 een EP hebben uitgebracht.  

anoniem
Nick Van Vynckt
Electrische gitaar op zaterdag
 

Nick begon met basgitaar/gitaar spelen op zijn 13 jaar. Zijn zus speelde al een tijdje elektrische/klassieke gitaar en het leek haar wel leuk om samen te kunnen spelen.
Hij heeft nooit echt les gevolgd aan een muziekschool maar heeft altijd met heel veel andere muzikanten samengespeeld. Na in een handvol bands gespeeld te hebben krijg hij vorig jaar de kans om in de post-rock band Wanheda te gaan spelen. Een band met veel ambitie om het waar te maken in een toch wel niche genre.
Ondertussen hebben ze er al een Europese tournee opzitten en een geslaagd debuut op het post-rock festival Dunk! in Zottegem.
Hij is een gepassioneerd muzikant die niets liever doet dan zijn kennis/ervaring delen met zijn leerlingen.

Bewaren

anoniem
Hanne Sofie Van Walleghem
Initiatie op zaterdag
 
Muziek is Hanne met de paplepel ingegeven.
Met een mama die gitaar speelde, een papa die keyboard speelde en een zus die begon met dwarsfluit begon het bij Hanne ook te kriebelen.
In het tweede leerjaar startte ze met piano. Die muzikale kriebel bleef en in het derde middelbaar begon ze met een tweede instrument: de saxofoon.
Toen Hanne in haar eerste jaar kleuteronderwijs aan de hogeschool startte, prikkelden de lessen muziek haar. Met kinderen op een speelse manier met muziek omgaan vindt ze dan ook geweldig!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Jolien Van Walleghem
Amadeus, Bach en Dwarsfluit op zaterdag

Jolien (°1995) begon op negenjarige leeftijd met notenleer in het SLAC in Leuven.
Na één jaar koos ze intuïtief voor de dwarsfluit, en na nog een jaartje begon ze een reis van zeven jaar in KL!NK, het instaporkest van de Koninklijke Harmonie van Herent.
In die periode speelde ze ook gedurende vier jaar in het groot orkest en twee jaar in het instaporkest en het groot orkest van harmonie Volharding uit Kessel-Lo.
Na drie jaar dwarsfluit verloor ze haar hart ook aan de piccolo; sindsdien heeft ze dit kleine broertje van de dwarsfluit ook bespeeld in al haar orkesten.
Aan het begin van haar studies aan de KU Leuven koos Jolien voor harmonieorkest Panta Rei in Leuven, naast haar engagement bij de sjaloomband in Herent.
Aan de KU Leuven studeerde ze af als master in de taal- en letterkunde (2017) en master in de geschiedenis van de oudheid (2018),
in het DKO behaalde ze in 2013 en 2017 respectievelijk haar H3-diploma’s dwarsfluit en piccolo.
Gedurende twee jaar volgde ze ook lessen fagot aan het SLAC in Leuven.
Jolien is sinds 2011 aan de slag als leerkracht notenleer en dwarsfluit in ons muziekatelier en combineert dit sinds kort met haar job als leerkracht Latijn in het Sint-Romboutscollege in Mechelen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

anoniem
Hanne Verbiest
Zang op zaterdag
 

Al van kleins af aan is Hanne (27 februari 1998) bezig met muziek maken. Eerst alleen met haar stem, nadien leerde ze zichzelf gitaar en piano spelen.
Dankzij haar basiskennis van deze twee instrumenten, ontdekte ze hoe fijn het was om eigen nummers te schrijven.
Drie jaar geleden mocht ze beginnen aan de hogeschool PXL Music, waar ze zang/songwriting studeert.
Ze kreeg zangles van Anton Walgrave (Where oceans meet) en volgt zangtechniek bij Stef Caers (Hercules and love affair).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren