Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

filip
Filip Blokken
Verdi, Piano en enCHANTé op donderdag
 
Fillip Blokken, jonge student orgel en koordirectie bij Kurt Bikkembergs aan het Lemmensinstituut leidt intussen het koor met overgave en met vaak verassend nieuwe invalshoeken.

 

Bewaren

anoniem
Mathias Borgers
Elektrische Gitaar op zaterdag

Mijn naam is Mathias, ik speel al sinds mijn 6 jaar gitaar en ik ben na 16 jaar nog steeds verliefd op het instrument.
Ik heb enorm veel zin om met gemotiveerde leerlingen verder te bouwen op de lessen van mijn voorgangers.
MIk speel nog steeds heel actief gitaar in verschillende bands en weet dus wat het betekent om met mensen samen te spelen en wil deze kennis graag doorgeven.

Bewaren

Femke De Bruyne
Kidz- en Jeugdkoor op donderdag

Femmke geeft sinds 2010 pianoles in het JMA. In de laatste kleuterklas ben ik begonnen met kleuterpiano en in de lagere school ben ik ook klarinet beginnen spelen en ik heb in het koor van Studio 100 gezongen. September 2011 startte ik de opleiding Muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut waar ik ook gitaarlessen krijg.
 

Ruby De Bruyne
Kidzkoor en Jeugdkoor op donderdag

Ruby geeft sinds 2006 les in het JMA. Zij gaf al lessen bugel, notenleer, zang en piano.
De laatste 3 jaar is ze in de eerste plaats dirigente van het Kidz- en Jeugdkoor.
Ruby startte haar trompet en pianolessen aan de muziekschool van Kampenhout. Na het middelbaar studeerde ze Muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut.
Sinds 2011 is Ruby deeltijds aan de slag bij Jeugd & Muziek vzw als coördinator van Vlaams-Brabant. Daarnaast geeft zij les in het deeltijds kunstonderwijs en dirigeert - naast de Muzikea koren - ook het solidariteitskoor Quetzales.
De overige tijd wordt ingevuld met freelance opdrachten voor Koor & Stem, gidsen in het Muziekinstrumentenmuseum en haar eigen Muziekgezelschap Pardoes. 

Bewaren

Zoë Delcourte
Piano en Zang op zaterdag
 

Zoë (°1994) kreeg de muzikale smaak te pakken door Peggy Jordens aan het conservatorium van Mechelen.
In de Kunsthumaniora van Brussel volgde ze 4 jaar de richting klassieke piano, begeleid door Thor Rzoska. Zoë studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Johan Duijck waar ze een bachelordiploma in de klassieke muziek behaalde.
Nu vervolgt ze haar studies aan de UCLL te Leuven waar ze een opleiding leraar secundair onderwijs volgt.
Naast piano heeft Zoë een grote liefde voor andere instrumenten en genres. Zo volgde ze jazz zang bij Bart Mertens en cello bij Steven Caeyers en Lieven Baert. 
Zoë treedt regelmatig op en is actief als leerkracht in verscheidene muziekscholen.   

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Jean Jacques Hottar
Accordeon op dinsdag

Alles begon 60 jaar geleden.
Op 6 jarige leeftijd nam ik mijn eerste les. Jammer vind ik dat ik mijn studies aan het conservatorium, na 2 maanden, om destijds een ernstige ziekte die uiteindelijk toch 2 jaar heeft geeist van mijn passie, heb moeten opgeven.
Ben nadien wel herstart in een erkende muziekschool in Waver en heb toen gedurende enkele jaren aan vele wedstrijden kunnen deelnemen.
Die leraar heeft mij tot zijn laatste dag altijd bijgestaan met zijn kennis en raad. Accordéon blijft mijn passie, en deel deze graag met andere mensen,
vandaar dat ik 10 jaar geleden via een vriend met het muziekatelier ben in contact gekomen.
Nu probeer ik met al mijn « leerlingen, jong of oud» mijn passie, mijn kennis te delen en sta hun met veel plezier bij met de nodige raad.
Muziek is genieten van het leven.
 

Herman Maes
Chopin en Piano op zaterdag

In het toen nog lieve dorpje Haren (bij Brussel) waar ik opgroeide gingen kinderen ofwel naar de voetbalclub ofwel naar de muziekschool.
Ik koos op de leeftijd van 6 jaar voor het laatste en werkte de notenleerlessen (5 jaren) af in de muziekschool van Schaarbeek.
Daar volgde ik ook 9 jaren pianolessen tot ik daar in ware puberstijl de brui aan gaf. Steeds maar die oubollige stukken van meer dan 200 jaar oud spelen was ik echt beu en de leraars van toen hadden totaal geen interesse in dat "moderne gedoe".
Maar muziek gaf ik niet op natuurlijk. Verschillende groepjes passeerden de revue zoals dat in de jaren '80 vrij normaal was. Ik schreef muziek voor een paar musicals van toneelverenigingen,
Het was ook de tijd van de eerste betaalbare synthesizers en ik sprong maar wat graag op die kar. Het gaf mij de mogelijkheid om mijn eigen composities te gaan opnemen op een bandrecorder. Dat doe ik nog altijd, maar dan met materiaal waar ik toen enkel maar van kon dromen.
Ik durf nu al wel eens een (linkshandige) basgitaar ter hand nemen en eenvoudige ritmes op een drumstel inspelen bij opnames, of zelf alles inzingen maar de toetsen blijven mijn grote liefde.
Daar heb je uiteraard die kennis notenleer voor nodig en ik vond de tijd rijp om die kennis door te geven aan jongeren die nog heel die weg af te leggen hebben. Muziek maken is niet alleen nobel, het maakt dat ook van een mens. Het maakt niet uit of je er een kei in bent of niet. Gewoon doen en je bent goed bezig!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marlieke Shaw
Piano en Viool op donderdag

Marlieke begon op 9-jarige leeftijd te studeren aan het conservatorium van Mechelen, waar ze vioollessen volgde.
Daar kreeg ze de smaak pas echt goed te pakken, waarna ze een jaar later ook startte met piano.
Ze kreeg er een klassieke opleiding met vakken als AMV, AMC, orkest en kamermuziek.
In 2014 studeerde ze af voor viool, in 2016 voor piano. Tot op heden volgt ze er lessen in onder andere altviool en instrumentaal ensemble.
Ze volgde reeds verschillende muziekstages en vindt het belangrijk om ook zelf nog steeds te blijven bijleren. Voor haar is muziek een rode draad in het leven.. 

Bewaren

jitse
Jitse Slaets
Klassieke gitaar op zaterdag
 

 

Bewaren

Martijn Slaets
Klassiek gitaar op zaterdag
 

Ik ben begonnen met gitaar rond het vijfde leerjaar, dus dat is al zo’n 10 jaar geleden!
Ik wist al vanaf mijn 10 jaar dat dat instrument perfect voor mij zou zijn. Sommige periodes heb ik er minder tijd in gestoken dan op andere momenten, maar na nog eens 10 jaar kan ik toch zeggen dat ik er best goed in ben.
Ik heb mezelf op een gegeven moment ook eens een elektrische gitaar aangeschaft, maar die staat grotendeels ongebruikt thuis in een hoekje.
De akoestische gitaar is vanaf het begin ‘mijn’ instrument geweest, en tot de dag van vandaag houdt dat mooi stand!  

Bewaren

Bewaren

robbe
Robbe Vandekeere
Gitaar, Basgitaar en Drum op zaterdag
 

Mijn 'loopbaan' in de muziek is begonnen met notenleer en drum op 6 à 7 jarige leeftijd in de muziekschool van Kampenhout.
Ik ben blijven drumles volgen tot mijn 17 jaar.
Het gitaarhoofdstuk ben ik op eigen houtje gestart. Eerst met zelfstudie en wat hulp van mijn vader. Later, wanneer Raph Van Goubergen zijn alternatieve muziekschool 'Class and Jazz' heeft opgericht, ben ik daar les gaan volgen, bij Michel Kuijken.
In de actieve muziekwereld ben ik ook al eventjes bezig. Zo richtte ik een coverband op, met mezelf als gitarist. Na een paar muzikantenwissels werd in 2013 het hoogtepunt bereikt met een optreden op de Primusfeesten te Haacht.
Via de muziekstages georganiseerd door Jeugd & Muziek, leerde ik Henri Ardui kennen, die in 2013 gevraagd heeft om als drummer zijn band te vervoegen. Ik werd het vierde voltallige lid van Henry W. Baker Combo, waarmee we de Belgische Finale bereikt hebben van Imagine en in 2015 een EP hebben uitgebracht.  

David Van den Bosch
Drum op zaterdag

David begon met drummen op de leeftijd van 10 jaar. Hij volgde 12 jaar les bij Bart Coosemans en was zeer actief in het verenigingsleven. Bart leerde David niet alleen drummen maar ook melodisch slagwerk.
Op zijn 17e had David zijn eerste band: ‘No Foreplay’. Dit was voor hem de trigger om niet langer al het slagwerk te spelen maar zich te focussen op 1 instrument: het drumstel.
David stapte in 2014 naar de academie in Grimbergen om er les te krijgen van Wim Van der Westen (K’s Choice) en Stef Vanstraelen (Yevgueni).
2 jaar later (september 2016) gaf David zijn job als leerkracht secundair onderwijs op om zelf voltijds drum te gaan studeren aan de hogeschool PXL-Music in Hasselt. De eerste 2 jaren kreeg hij er les van Arnout Hellofs (Hooverphonic). Momenteel zit David er in zijn laatste jaar en krijgt hij les van Marc Bonne.
Ook vervoegde David in 2014 de rockband ‘The Gate’. Een ambitieuze rockband die al verschillende jaren bestaat en timmert aan een mooie weg. In 2017 brachten ze hun 2e album ‘Aurora’ uit.

Bewaren

anoniem
Hanne Sofie Van Walleghem
Initiatie op zaterdag
 
Muziek is mij met de paplepel ingegeven.
Met een mama die gitaar speelde, een papa die keyboard speelde en een zus die begon met dwarsfluit begon het bij mij ook te kriebelen.
In het tweede leerjaar startte ik met piano. Die muzikale kriebel bleef en in het derde middelbaar begon ik met een tweede instrument: de saxofoon.
Toen ik mijn eerste jaar kleuteronderwijs aan de hogeschool startte, prikkelden de lessen muziek mij. Met kinderen op een speelse manier met muziek omgaan vind ik dan ook geweldig!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Jolien Van Walleghem
Amadeus, Bach en Dwarsfluit op zaterdag

Toen ik naar het derde leerjaar ging, vroeg onze buurman of ik geen zin had om met mijn buurmeisje mee naar de muziekschool te gaan.
Een jaar later koos ik, zonder het instrument ooit in het echt gehoord of gezien te hebben, voor de dwarsfluit. Een soort buikgevoel.
Na één jaar raadde mijn leerkracht mij aan om in een harmonie te gaan spelen, en zo heb ik gedurende 7 jaar in KL!NK, het instaporkest van de Koninklijke Harmonie van Herent, gespeeld, waarvan 4 jaar gecombineerd met het groot orkest en 2 jaar gecombineerd met het instaporkest en het groot orkest van harmonie Volharding uit Kessel-Lo.
Van zodra ik na 3 jaar dwarsfluit ook de piccolo erbij had genomen, heb ik dit kleine broertje van de dwarsfluit ook bespeeld in al mijn orkesten.
In 2011 werd ik gevraagd om het tweede jaar notenleer in Muzikea te gaan geven, waar een jaar later ook het eerste jaar bijkwam.
In 2013 behaalde ik mijn H3-diploma in het conservatorium (DKO) van Leuven. Mijn studies aan de KU Leuven zorgden vanaf september 2013 voor een gereviseerd programma met lessen piccolo en fagot in Leuven, repetities bij harmonieorkest Panta Rei in Leuven en het doceren van notenleer en dwarsfluit in JMA Muzikea in Tildonk. In juni 2017 behaalde ik ook voor piccolo mijn H3-diploma.
Om mij goed te kunnen concentreren op mijn studie geschiedenis van de oudheid en de specifieke lerarenopleiding talen aan de KU Leuven beperk ik mij voor een jaartje tot de sjaloomband in Herent, maar mijn Amadeus-, Bach- en dwarsfluitleerlingen in Tildonk kan ik voor geen goud missen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren