Een elektrische gitaar is een gitaar die doorgaans geen klankkast heeft maar haar geluid uiteindelijk produceert door een luidspreker.

De trillingen van de stalen snaren  worden omgezet in elektrische stroom die via een instrumentkabel van de gitaar naar een versterker wordt geleid. Deze versterker zet het elektrische signaal uiteindelijk met een luidspreker om in hoorbaar geluid. De vorm van de gitaar is nauwelijks van belang voor de uiteindelijke klank van de gitaar maar des te meer voor het speelgemak. Vaak is er op de elektrische gitaar een vibrato systeem  gemonteerd, waarmee je de klank van de gitaar kan laten vibreren door de spanning in de snaren afwisselend te verlagen en te verhogen.

 

elektrische gitaar

 

De docent

anoniem
Mathias Borgers
Elektrische Gitaar en Samenspel op donderdag

Mijn naam is Mathias, ik speel al sinds mijn 6 jaar gitaar en ik ben na 16 jaar nog steeds verliefd op het instrument.
Ik heb enorm veel zin om met gemotiveerde leerlingen verder te bouwen op de lessen van mijn voorgangers.
MIk speel nog steeds heel actief gitaar in verschillende bands en weet dus wat het betekent om met mensen samen te spelen en wil deze kennis graag doorgeven.

Bewaren

robbe
Robbe Vandekeere
Gitaar, Basgitaar, Drum en samenspel op zaterdag
 

Mijn 'loopbaan' in de muziek is begonnen met notenleer en drum op 6 à 7 jarige leeftijd in de muziekschool van Kampenhout.
Ik ben blijven drumles volgen tot mijn 17 jaar.
Het gitaarhoofdstuk ben ik op eigen houtje gestart. Eerst met zelfstudie en wat hulp van mijn vader. Later, wanneer Raph Van Goubergen zijn alternatieve muziekschool 'Class and Jazz' heeft opgericht, ben ik daar les gaan volgen, bij Michel Kuijken.
In de actieve muziekwereld ben ik ook al eventjes bezig. Zo richtte ik een coverband op, met mezelf als gitarist. Na een paar muzikantenwissels werd in 2013 het hoogtepunt bereikt met een optreden op de Primusfeesten te Haacht.
Via de muziekstages georganiseerd door Jeugd & Muziek, leerde ik Henri Ardui kennen, die in 2013 gevraagd heeft om als drummer zijn band te vervoegen. Ik werd het vierde voltallige lid van Henry W. Baker Combo, waarmee we de Belgische Finale bereikt hebben van Imagine en in 2015 een EP hebben uitgebracht.  

anoniem
Nick Van Vynckt
Electrische gitaar op zaterdag
 

Nick begon met basgitaar/gitaar spelen op zijn 13 jaar. Zijn zus speelde al een tijdje elektrische/klassieke gitaar en het leek haar wel leuk om samen te kunnen spelen.
Hij heeft nooit echt les gevolgd aan een muziekschool maar heeft altijd met heel veel andere muzikanten samengespeeld. Na in een handvol bands gespeeld te hebben krijg hij vorig jaar de kans om in de post-rock band Wanheda te gaan spelen. Een band met veel ambitie om het waar te maken in een toch wel niche genre.
Ondertussen hebben ze er al een Europese tournee opzitten en een geslaagd debuut op het post-rock festival Dunk! in Zottegem.
Hij is een gepassioneerd muzikant die niets liever doet dan zijn kennis/ervaring delen met zijn leerlingen.

Bewaren

 

Bewaren