Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Het bespeelde instrument is hetzelfde als tijdens de lessen klassieke piano (piano), maar het repertoire is anders!

Tijdens de lessen moderne piano worden begeleidingstechnieken aangeleerd (door middel van akkoorden) en zal men geen klassieke composities instuderen maar wel popmuziek en dergelijke.

Afhankelijk van de wensen van de student.

 

De Docenten

Femke De Bruyne
Kidz- en Jeugdkoor op donderdag

Femmke geeft sinds 2010 pianoles in het JMA. In de laatste kleuterklas ben ik begonnen met kleuterpiano en in de lagere school ben ik ook klarinet beginnen spelen en ik heb in het koor van Studio 100 gezongen. September 2011 startte ik de opleiding Muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut waar ik ook gitaarlessen krijg.
 
 

Zoë Delcourte
Piano en Zang op zaterdag
 

Zoë (°1994) kreeg de muzikale smaak te pakken door Peggy Jordens aan het conservatorium van Mechelen.
In de Kunsthumaniora van Brussel volgde ze 4 jaar de richting klassieke piano, begeleid door Thor Rzoska.
Zoë studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in de klas van Johan Duijck. Ze volgde verscheidene masterclasses in binnen- en buitenland. Na deze studies heeft ze haar pedagogisch diploma behaald.
Naast piano heeft Zoë een grote liefde voor andere instrumenten en genres. Zo volgde ze jazz zang bij Bart Mertens en cello bij Steven Caeyers en Lieven Baert.
Zoë treedt regelmatig op en is actief als leerkracht in onder andere de Stedelijke Academie van Vilvoorde.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Herman Maes
Chopin, Debussy en Piano op zaterdag

Herman komt uit een muzikale familie uit het Brusselse waar het vanzelfsprekend was dat, indien aanwezig, het talent benut moest worden.
Hij rondde aldus de notenleerlessen in de muziekacademie te Schaarbeek met succes af waar hij ook nog negen jaar pianolessen volgde. Deze kennis heeft hij daarna kunnen benutten in verschillende muzikale avonturen waaronder het schrijven van muziek voor verschillende musicals van amateur toneelgezelschappen.
Tot op heden componeert hij muziek in vrij klassieke stijl en maakt zelf de opnames. Op 50-jarige leeftijd vond hij de tijd rijp om zijn kennis door te geven aan de nieuwe generaties. Zijn streefdoel is het overbrengen van de nodige theoretische kennis op een zo aangenaam mogelijk manier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marlieke Shaw
Piano en Viool op zaterdag

Marlieke (°1996) startte op 9-jarige leeftijd met vioollessen aan het conservatorium van Mechelen.
Een jaar later begon ze ook met piano. In Mechelen kreeg ze een klassieke opleiding met vakken als AMV, AMC, orkest en kamermuziek.
In 2014 studeerde ze af voor viool, in 2016 voor piano.
Ze volgde reeds verschillende muziekstages en vindt het belangrijk om ook zelf te blijven bijleren: tot op heden volgt ze vakken als piano, altviool, kamermuziek en koor.
In het dagelijkse leven werkt Marlieke als doctoraatsstudente aan de KU Leuven.

Bewaren

Elien Vanoppen
Piano op donderdag

Elien startte op tienjarige leeftijd met muzieklessen aan de academie van Lier, waar ze pianoles volgde bij Bart Meuris.
Hierna zette ze haar studies verder in de pianoklas van Alessandro Cervino aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 2017 haar masterdiploma behaalde.
Het jaar erop voltooide ze ook haar specifieke lerarenopleiding muziek met succes.
Elien heeft niet alleen belangstelling voor piano, maar voor alle aspecten van muziek. Dit uitte zich tijdens haar studies aan het Lemmensinstituut in bijkomende lessen harmonie en contrapunt.
Ook heeft ze 10 jaar ervaring als zangeres opgedaan in de koren Julica en Amarylca, onder leiding van Noëlle Schepens.
Tegenwoordig is Elien actief als leerkracht piano en notenleer. Daarnaast volgt ze nog een opleiding toegepaste taalkunde aan de KU Leuven.