Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Voor kinderen vanaf het 2de leerjaar

Samen Spelen!

45 minuten samen spelen op orff, blokfluit, eigen instrument,... Met aansluitend 45 minuten notenleer, als ondersteuning voor het spelen.

In het vierde jaar verschuift de klemtoon van ritmes en noten leren lezen, naar luisteren en kennismaken met de muziek- geschiedenis en cultuur.

De lessen Samenspel zijn kindvriendelijk en leeftijdsgericht opgevat:
lezen, schrijven en herkennen van ritme, melodie en samenklank worden ondersteund met zang, Orff-instrumenten, blokfluit, muziek beluisteren en expressie.

- De totale cursus omvat 4 leerjaren
- Ø 90 minuten per week voor Amadeus en Bach

- Ø 60 minuten per week voor Chopin

Voor jongeren volwassenen

Voor jongeren (vanaf het eerste secundair) en volwassenen die een instrument willen leren bespelen, maar weinig of geen notie hebben van notenleer.

- De cursus loopt over 2 leerjaren
- Ø 60 minuten per week.

Handboeken

De meeste klassen gebruiken de handboeken Doe je mee AMV?
Deze boeken (deel A en deel B) worden na inschrijving door het JMA aangekocht en uitgedeeld,

de aankoopsom van € 28,00 wordt nadien overgeschreven op ons rekeningnummer.

Voor Bach moet er dus geen boek aangekocht worden, vermits hier deel B gebruikt wordt.

Amadaeus
Doe je mee AMV 1A
Bach
Doe je mee AMV 1B
Chopin
Eigen cursus
Verdi
Doe je mee AMV 1A + 1B
Wagner
Doe je mee AMV 2A + 2B


Voor het samenspel gebruiken we de boeken Spelemeien, deze zijn in voldoende exemplaren in het muziekatelier aanwezig en hoeven niet aangekocht.

 

Lesuren

Om het allemaal minder formeel te maken spreken wij niet over klassen, maar wel over Amadeus, Bach, Chopin en Debussy (A=1e jaar, B= 2e jaar enz.)

De volwassenen zijn de groepen Verdi en Wagner.

Notenleer Kinderen (2de lj - 6de lj)
Amadeus
Zaterdag
09:00 - 10:30
Amadeus 2
Zaterdag
12:00 - 13:30
Bach
Zaterdag
10:30 - 12:00
Chopin
Zaterdag
13:30 - 115:00
Debussy
Zaterdag
14:15 - 15:45

 

Notenleer Jongeren en Volwassenen
Wagner
Donderdag
18u30 - 19u30

 

Docenten

Amadeus & Bach

Jolien Van Walleghem
Amadeus, Bach en Dwarsfluit op zaterdag

Toen ik naar het derde leerjaar ging, vroeg onze buurman of ik geen zin had om met mijn buurmeisje mee naar de muziekschool te gaan.
Een jaar later koos ik, zonder het instrument ooit in het echt gehoord of gezien te hebben, voor de dwarsfluit. Een soort buikgevoel.
Na één jaar raadde mijn leerkracht mij aan om in een harmonie te gaan spelen, en zo heb ik gedurende 7 jaar in KL!NK, het instaporkest van de Koninklijke Harmonie van Herent, gespeeld, waarvan 4 jaar gecombineerd met het groot orkest en 2 jaar gecombineerd met het instaporkest en het groot orkest van harmonie Volharding uit Kessel-Lo.
Van zodra ik na 3 jaar dwarsfluit ook de piccolo erbij had genomen, heb ik dit kleine broertje van de dwarsfluit ook bespeeld in al mijn orkesten.
In 2011 werd ik gevraagd om het tweede jaar notenleer in Muzikea te gaan geven, waar een jaar later ook het eerste jaar bijkwam.
In 2013 behaalde ik mijn H3-diploma in het conservatorium (DKO) van Leuven. Mijn studies aan de KU Leuven zorgden vanaf september 2013 voor een gereviseerd programma met lessen piccolo en fagot in Leuven, repetities bij harmonieorkest Panta Rei in Leuven en het doceren van notenleer en dwarsfluit in JMA Muzikea in Tildonk. In juni 2017 behaalde ik ook voor piccolo mijn H3-diploma.
Om mij goed te kunnen concentreren op mijn studie geschiedenis van de oudheid en de specifieke lerarenopleiding talen aan de KU Leuven beperk ik mij voor een jaartje tot de sjaloomband in Herent, maar mijn Amadeus-, Bach- en dwarsfluitleerlingen in Tildonk kan ik voor geen goud missen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Chopin & Debussy

Herman Maes
Chopin en Piano op zaterdag

In het toen nog lieve dorpje Haren (bij Brussel) waar ik opgroeide gingen kinderen ofwel naar de voetbalclub ofwel naar de muziekschool.
Ik koos op de leeftijd van 6 jaar voor het laatste en werkte de notenleerlessen (5 jaren) af in de muziekschool van Schaarbeek.
Daar volgde ik ook 9 jaren pianolessen tot ik daar in ware puberstijl de brui aan gaf. Steeds maar die oubollige stukken van meer dan 200 jaar oud spelen was ik echt beu en de leraars van toen hadden totaal geen interesse in dat "moderne gedoe".
Maar muziek gaf ik niet op natuurlijk. Verschillende groepjes passeerden de revue zoals dat in de jaren '80 vrij normaal was. Ik schreef muziek voor een paar musicals van toneelverenigingen,
Het was ook de tijd van de eerste betaalbare synthesizers en ik sprong maar wat graag op die kar. Het gaf mij de mogelijkheid om mijn eigen composities te gaan opnemen op een bandrecorder. Dat doe ik nog altijd, maar dan met materiaal waar ik toen enkel maar van kon dromen.
Ik durf nu al wel eens een (linkshandige) basgitaar ter hand nemen en eenvoudige ritmes op een drumstel inspelen bij opnames, of zelf alles inzingen maar de toetsen blijven mijn grote liefde.
Daar heb je uiteraard die kennis notenleer voor nodig en ik vond de tijd rijp om die kennis door te geven aan jongeren die nog heel die weg af te leggen hebben. Muziek maken is niet alleen nobel, het maakt dat ook van een mens. Het maakt niet uit of je er een kei in bent of niet. Gewoon doen en je bent goed bezig!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verdi & Wagner

filip
Filip Blokken
Verdi, Piano en enCHANTé op donderdag
 
Fillip Blokken, jonge student orgel en koordirectie bij Kurt Bikkembergs aan het Lemmensinstituut leidt intussen het koor met overgave en met vaak verassend nieuwe invalshoeken.

 

Bewaren