Voor kinderen vanaf het 2de leerjaar

Samen Spelen!

45 minuten samen spelen op orff, blokfluit, eigen instrument,... Met aansluitend 45 minuten notenleer, als ondersteuning voor het spelen.

In het vierde jaar verschuift de klemtoon van ritmes en noten leren lezen, naar luisteren en kennismaken met de muziek- geschiedenis en cultuur.

De lessen Samenspel zijn kindvriendelijk en leeftijdsgericht opgevat:
lezen, schrijven en herkennen van ritme, melodie en samenklank worden ondersteund met zang, Orff-instrumenten, blokfluit, muziek beluisteren en expressie.

- De totale cursus omvat 4 leerjaren
- Ø 90 minuten per week voor Amadeus en Bach

- Ø 60 minuten per week voor Chopin

Voor jongeren volwassenen

Voor jongeren (vanaf het eerste secundair) en volwassenen die een instrument willen leren bespelen, maar weinig of geen notie hebben van notenleer.

- De cursus loopt over 2 leerjaren
- Ø 60 minuten per week.

Handboeken

De meeste klassen gebruiken de handboeken Doe je mee AMV?
Deze boeken (deel A en deel B) worden na inschrijving door het JMA aangekocht en uitgedeeld,

de aankoopsom van € 28,00 wordt nadien overgeschreven op ons rekeningnummer.

Voor Bach moet er dus geen boek aangekocht worden, vermits hier deel B gebruikt wordt.

Amadaeus
Doe je mee AMV 1A
Bach
Doe je mee AMV 1B
Chopin
Eigen cursus
Verdi
Doe je mee AMV 1A + 1B
Wagner
Doe je mee AMV 2A + 2B


Voor het samenspel gebruiken we de boeken Spelemeien, deze zijn in voldoende exemplaren in het muziekatelier aanwezig en hoeven niet aangekocht.

 

Lesuren

Om het allemaal minder formeel te maken spreken wij niet over klassen, maar wel over Amadeus, Bach, Chopin en Debussy (A=1e jaar, B= 2e jaar enz.)

De volwassenen zijn de groepen Verdi en Wagner.

Notenleer Kinderen (2de lj - 6de lj)
Amadeus
Zaterdag
09:00-10:30
Bach
Zaterdag
11:00-12:30
Chopin
Zaterdag
13:30 - 15:00
Debussy
Zaterdag
13:30 - 15:00
 

 

Notenleer Jongeren en Volwassenen
Verdi
Donderdag
19u00 - 20u00

 

Docenten

Amadeus & Bach

Jolien Van Walleghem
Amadeus, Bach en Dwarsfluit op zaterdag

Jolien (°1995) begon op negenjarige leeftijd met notenleer in het SLAC in Leuven.
Na één jaar koos ze intuïtief voor de dwarsfluit, en na nog een jaartje begon ze een reis van zeven jaar in KL!NK, het instaporkest van de Koninklijke Harmonie van Herent.
In die periode speelde ze ook gedurende vier jaar in het groot orkest en twee jaar in het instaporkest en het groot orkest van harmonie Volharding uit Kessel-Lo.
Na drie jaar dwarsfluit verloor ze haar hart ook aan de piccolo; sindsdien heeft ze dit kleine broertje van de dwarsfluit ook bespeeld in al haar orkesten.
Aan het begin van haar studies aan de KU Leuven koos Jolien voor harmonieorkest Panta Rei in Leuven, naast haar engagement bij de sjaloomband in Herent.
Aan de KU Leuven studeerde ze af als master in de taal- en letterkunde (2017) en master in de geschiedenis van de oudheid (2018),
in het DKO behaalde ze in 2013 en 2017 respectievelijk haar H3-diploma’s dwarsfluit en piccolo.
Gedurende twee jaar volgde ze ook lessen fagot aan het SLAC in Leuven.
Jolien is sinds 2011 aan de slag als leerkracht notenleer en dwarsfluit in ons muziekatelier en combineert dit sinds kort met haar job als leerkracht Latijn in het Sint-Romboutscollege in Mechelen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Chopin, Debussy, Compositie, Verdi en Wagner

Herman Maes
Chopin, Debussy en Piano op zaterdag

Herman komt uit een muzikale familie uit het Brusselse waar het vanzelfsprekend was dat, indien aanwezig, het talent benut moest worden.
Hij rondde aldus de notenleerlessen in de muziekacademie te Schaarbeek met succes af waar hij ook nog negen jaar pianolessen volgde. Deze kennis heeft hij daarna kunnen benutten in verschillende muzikale avonturen waaronder het schrijven van muziek voor verschillende musicals van amateur toneelgezelschappen.
Tot op heden componeert hij muziek in vrij klassieke stijl en maakt zelf de opnames. Op 50-jarige leeftijd vond hij de tijd rijp om zijn kennis door te geven aan de nieuwe generaties. Zijn streefdoel is het overbrengen van de nodige theoretische kennis op een zo aangenaam mogelijk manier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren